ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ & ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΡΗΜΗΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ & ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΡΗΜΗΣ
Εδώ είναι θαμμένος ο Ήρωας Σωκράτης Η. Σωκράτους!!!!

Οι Ήρωες κοιμούνται ανήσυχοι!!!!

 

 

«Οι καιροί που οι ήρωες κοιμούνται ήσυχοι κάτω απ’ το χώμα τους πέρασαν. Τώρα οι ήρωες κοιμούνται ανήσυχοι. Γιατί τη θυσία τους δε την πήραν μαζί τους. Την άφησαν κληρονομιά σ’ αυτούς που θάρθουν – όχι για να επαναλάβουν την θυσία – αλλά για να την κάνουν δύναμη να προλαβαίνει τέτοιες θυσίες».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σωκράτης Η. Σωκράτους

 

Με συγκλονισμό ψυχής η στήλη σας παρουσιάζει δύο πρόσφατες φωτογραφίες από τον χώρο όπου βρίσκεται πρόχειρα θαμμένος ο Ήρωας της Κοινότητας μας Σωκράτης Η. Σωκράτους στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου  στην κατεχόμενη Κυθρέα.

 

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται σε κλειστή στρατιωτική ζώνη και χρησιμοποιείται ως αποθήκη στρατιωτικού υλικού από τον Αττίλα. 


Το μεγαλείο της θυσίας και της προσφοράς του Ήρωα του Σωματείου μας για την ελευθερία, την τιμή και την αξιοπρέπειά μας, το καταμαρτυρά με τον πιο εύγλωττο και αδιάψευστο τρόπο το κενοτάφιο του στην εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου στην γενέτειρα του Ερήμη κάθε Αύγουστο στο Εθνικό Μνημόσυνο του Ήρωα.

 

Στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας εκεί όπου αναπαύονται τα οστά αθανάτων, όσων περισυνελέγησαν από τα πεδία των μαχών δεν βρίσκονται τα τιμημένα κόκαλα του παλικαριού.

 

Γιατί υπάρχουν και αρκετοί ήρωες που έπεσαν στις ακτές της Κερύνειας, στις πλαγιές και τις κορυφογραμμές του Πενταδάκτυλου, στον Κάμπο της Μεσαριάς και άλλα σκλαβωμένα μέρη μας, που δεν βρέθηκαν για να ταφούν με τιμές, όπως τους άξιζε.

 

Ο λεβεντονιός της Ερήμης έμεινε εκεί πρόχειρα θαμμένος στην αυλή του Αγίου Γεωργίου Κυθρέας και τα ιερά του κόκαλα λευκάζουν σήμερα τη σκλαβωμένη γη μας, περιμένοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της λευτεριάς.

 

Περιμένοντας την ώρα που θα πάμε εκεί, ελεύθεροι και θα τα μαζέψουμε με ευλάβεια να τα ξεπλύνουμε με μύρο και ροδόσταγμα και να τα βάλουμε να αναπαυθούν μέσα σε άνθη λεμονιάς, σε κλωνάρια ελιάς ευλογημένης και δοξασμένης δάφνης και αφού τα προσκυνήσουμε ευλαβικά να τα θάψουμε με τις πρέπουσες τιμές στην Ηρωοτόκο γη της γενέτειρας του Ερήμης για να βρει την αιώνια ανάπαυση η ψυχή του.
 

 

Και στο Πάνθεον των αθανάτων του Έθνους και στις δικές μας καρδιές, βρίσκονται όλοι οι ήρωες και μάρτυρες, είτε κοιμούνται τον μακάριο ύπνο στον Τύμβο, είτε άφησαν τα ιερά τους κόκαλα να λευκάζουν στις ακτές της Κερύνειας, στις πλαγιές του Πενταδάκτυλου ή στον κάμπο της Μεσαριάς.

 

'Ήρωα Σωκράτη που έδωσες τη ζωή σου πολεμώντας για τη δική μας λευτεριά και τη δική μας εθνική τιμή και αξιοπρέπεια, σε ευγνωμονούμε.

 

Όλη η Κύπρος και η Ελλάδα σε ευγνωμονεί.

 

Το χώμα της Πατρίδας σου, της Κύπρου, που σε σκέπασε, το χώμα που το πότισες με το ηρωικό σου αίμα, ας είναι ελαφρύ κι απ’ αυτό ας ξεφυτρώνουν αιώνια τα άνθη.

 

 

 

Το μικρό ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου της Κυθρέας όπως ακριβώς είναι σήμερα

περίκλειστο με τα συρματομπλέγματα της κατοχής να παραμένει βουβό και να 

υπομένει καρτερικά την μέρα της λευτεριάς, ο Ιερός αυτός χώρος της Χριστιανοσύνης που σκεπάζει στα σπλάχνα του προσωρινά τα τιμημένα κόκαλα του Ήρωα του Σωματείου μας Σωκράτη Η. Σωκράτους.

 

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Δήμαρχο της Κατεχόμενης Κυθρέας κ. Πέτρο Καρεκλά καθώς και στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μάριο Ζαμπακίδη και γενικά σε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης Κυθρέας για την πολύτιμη βοήθεια και την συνεισφορά τους.

 

Ευχόμαστε ολόψυχα να μην είναι μακριά η μέρα που οι καμπάνες της λευτεριάς  θα ηχήσουν χαρμόσυνα στο ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

 

Θά είμαστε όλοι εκεί στο συναπάντημα του Ήρωα μας.


 

 

"Οι ιδέες ποτέ δεν πεθαίνουν, μα ζούνε μες το νου όσο ζούμε αυτές σεριανούνε και της Κύπρου εσύ, νερομάνα Κυθρέα, τη ζωή διαφεντεύεις, πάντα νέα κι ωραία......"

 

ΚΥΘΡΕΑ ......... (Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για την Κυθρέα)

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν
 • Ακύρωση Εθνικού Μνημοσύνου Ηρώων Σωματείου Νίκος & Σωκράτης Ερήμης
 • Ακύρωση Εθνικού Μνημοσύνου Ηρώων Σωματείου Νίκος & Σωκράτης Ερήμης
 • Βαρύ Πένθος στο Σωματείο μας.
 • Βαρύ Πένθος στο Σωματείο μας
 • PHOTO GALLERY
  0 COMMENTS
  Leave your Comments:
  *
  Please give your name.
  Name
  *
  Please give your email address
  Email Address
  *
  Please give your comments
  Comments
  Your comment has been successfully posted
  There was a problem while posting your comment
  Please Submit the captcha
  DIRECTORY
  Going Out
  Shopping & Fashion
  Travel & Leisure
  Health & Beauty
  Home & Deco
  Weddings
  Other
  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

  Loading...